Ingyenes szállítás 35.000 Ft felett. ● Cseregarancia 30 napig ● +36203536049

Kosarad

Úgy tűnik a kosarad üres.

TOVÁBB VÁSÁROLOK

Minden a széles fazonnal kezdődött …

by Laszlo Melegh |

Minden a széles fazonnal kezdődött …

Már megint nem jó egyik cipő sem. Hányszor futott végig ez a gondolat az agyamon, és kétségbeesetten néztem extra-széles lábfejemre.

Aztán évekkel ezelőtt egy külföldi utazásom során találtam rá a megoldásra, a Loake cipőkre. Konkrétan egy velúrbőr, díszes brougera, a Loake L1 kollekcióból. Természetesen extra-széles kivitelben.

Loake 202 DS velúr bőrcipő, széles fazonú

(a fenti 202DS-ről mégtöbb info: itt).

Ez egy u.n. “G” fazonú extra wide cipő. Természetesen még ennél is van szélesebb fazon a “GX” vagy “H”, mely már tényleg ritkaság, de Loake-ék ilyet is készítenek. (Mégtöbb méretinfó itt.)

A Loake Brothers  cég igazi, többgenerációs gyártó, az angol cipőkészítés tradícionális bölcsőjéből, Northamptonshire megyéből.

Loake Brothers Ltd - Kettering factory

A Loake Brothers cég 1880-ban alakult, 3 testvér hozta létre. 1894-ben költöztek a mostani gyárukba, ahol ma is a hagyományokat megőrizve, kézimunkával gyártják a cipőket.

Loake Brothers Ltd - Kettering factory

Itt a Kettering-i gyárban a több mint 100 éves “Goodyear Welted” technológiával készülnek a cipők. Eszerint a cipő talpát és felsőrészét visszabontható varrással rögzítik. Így nemcsak a legtökéletesebben – és a ragasztottnál jóval rugalmasabban – illeszkednek a részek, hanem a visszabontható varrás révén egy elkopott talp évek múltán könnyen cserélhető.

A helyiek azt mondják egy cipő akár 75 alkotóelemből is áll és 200 művelet kell az elkészítéséhez. Körülbelül 8 hét míg egy ilyen cipő minden lépésen végigmegy.

Természetesen vannak különlegességek, mint például az 1880 családba tartozó csúcskategóriás Sloane cipők, melyek kétszínű borjúbőrből készülnek. Ezek a cipők normál “F” szélességűek. Ezek az u.n. “correspondent” cipők két színben léteznek:

Sloane Brown & Cream (vásárlás: itt)

Sloane borjúbőr férfi alkalmi cipő

illetve Sloane Black & White kivitelben (további infó: itt)

Sloane borjúbőr férfi alkalmi cipő

Természetesen nem csak klasszikus cipőket készítenek a Loake gyárban, hanem számtalan, a legújabb divatnak megfelelő cipőt is. Ezeket a Design Loake családban gyűjtötték össze. Talán a legizgalmasabb és legszebb darabok a bakancsok.

Egyik kimondott kedvencem, a kényelmes “G” szélesfazonú Banks bakancs.

Banks barna vintage antikolt bőrbakancs

Ez a bakancs nem csak egy laza ruhát, de manapság az irodai “közeget” is simán elbírja.

Banks barna vintage antikolt bőrbakancs

Köszönhetően a mívesen kidolgozott “full brouge” orrésznek, és az elegáns bőr talpának.

Banks barna vintage antikolt bőrbakancs

A 2010-es év újdonsága a Forge Black bakancs volt. Ez a fekete (és 2011-ben már antikolt barna színben is kapható lesz) bőrbakancs befűzve is jól mutat,

Forge Black fekete férfi bőrbakancs

de ugyanakkor, lazán, kifűzve, kitűrt nyelvvel a legújabb divatnak is megfelel.

Forge Black fekete férfi bőrbakancs

Természetesen ez a bakancs is széles “G” fazonú, igy egy vastagabb téli zoknival a legzordabb hidegben is divatosak maradhatunk.

A Design Loake családban persze nem csak szélesfazonú bakancsok, de kimondottan szép, kecses félcipőket is találunk.

A cég egyik slágerterméke a Gunny család mely jelenleg két szinben: fekete,

Gunny Black, fekete férfi bőr cipő

(további infók: itt)

és csau barnában létezik.

Gunny Tan csau barna férfi bőr cipő

(további infók: itt)

Ezek a cipők orrukon lyukasztott mintával díszítve készülnek. Teljesen bélelt belsőrészük, izgalmas virágmintát kapott.

A Shoemakers család a legmagasabb minőségi kategóriát képviseli a Loake cipők között. Itt a komfortosság, és a tradíció találkozik, hogy igazi “bestseller”-ek szülessenek.

Az esős napokon igencsak jó szolgálatot tesz egy elegáns üzleti cipő, vízálló, gumitalppal. Pont egy ilyen cipő a Hopkins.

Hopkins Black fekete férfi bőr cipő gumi talppal

Fekete borjúbőr felsőrésze, minden alkalomhoz jól illik. Ugyanakkor a “Goodyear Welted” technológiával rögzített gumitalpa garantáltan a legnagyobb latyakot is túléli.

(további infók: itt)

Lassan már 10 éve teszik szolgálatukat a Loake cipők a talpam alatt, ezért úgy gondoltuk, hogy biztos vannak mások is akik szívesen hordanának minőségi és kényelmes cipőket. Ezért választottuk ezt a tradícionális márkát a The Mayfair Selection kínálatába.

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.