Iratkozz fel hírlevelünkre!Értesülj újdonságainkról és ajánlatainkról az elsők között!X



Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelem

A mayfairselection.hu webáruház

 

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

 

I. A Szabályzat célja

A jelen Szabályzat célja, hogy rögzítse a Bespoke Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1124 Budapest, Thomán István utca 14. C. lház. 3. em. 2. Cg. 01-09-948976, a továbbiakban: Társaság) által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások nyújtása során alkalmazott adatvédelmi és -kezelési elveket és a Társaság adatvédelmi és -kezelési politikáját, amelyet a Társaság magára nézve kötelező erővel ismer el.

Jelen szabályok kialakításakor a Társaság különös tekintettel vette figyelembe a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról („Infotv.”), 1995. évi CXIX. törvény a kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről, az 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről továbbá a 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól, a 2001. évi CVIII törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről rendelkezéseit.

A jelen Szabályzat célja, hogy a Társaság honlapján igénybe vehető szolgáltatások minden igénybe vevője számára biztosítva legyen, hogy jogait és alapvető szabadságjogait, különösen a magánélethez való jogát tiszteletben tartsák a személyes adatainak gépi feldolgozása során (adatvédelem).

 

II. Fogalom meghatározások

Személyes adat vagy adat: a meghatározott természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható;

 

Adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;

 

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen a személyes adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása;

 

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;

 

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletek, technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon elvégzik.

 

Adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;

 

Adattovábbítás: ha az adatot meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé teszik;

Nyilvánosságra hozatal: ha az adatot bárki számára hozzáférhetővé teszik;

 

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelő megbízásából személyes adatok feldolgozását végzi;

 

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk nem lehetséges;

 

Automatizált adatállomány: automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora;

 

Gépi feldolgozás: a következő műveleteket tartalmazza, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre: az adatok tárolása, az adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, az adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése.

 

Rendszer: az Adatkezelők és partnereik interneten keresztül elérhető lapjait és szolgáltatásait működtető technikai megoldások összessége.

 

Ügyfél: az a természetes személy, aki az Adatkezelő által nyújtott valamely szolgáltatás igénybevételére regisztrál, és ennek keretében megadja az alábbi III. pontban felsorolt valamely adatát.

 

III. A kezelt személyes adatok köre

3.1 Az Ügyfél döntése alapján a Társaság a Társaság által nyújtott szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan kezelheti az alábbi adatokat:

 

- vezetéknév, keresztnév,

- e-mail cím, telefonszám

- szállítási cím, számlázási cím,

- belépési jelszó

 

IV. A Társaság által kezelt további adatok köre

4.1 Az internetes kapcsolat létesítésével és fenntartásával összefüggésben a rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülnek az Ügyfél bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak, és amelyeket az Adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Ügyfél külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes ügyfél-adatokkal –törvény által kötelezővé tett eseteket kivéve – nem összekapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő fér hozzá.

 

V. Az Adatkezelés jogalapja, célja és módja

5.1 Az Adatkezelésre az Ügyfél önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely nyilatkozat tartalmazza az Ügyfél kifejezett hozzájárulását ahhoz, hogy a Társaság szolgáltatásainak igénybe vétele során általa közölt személyes adatai, illetve a róla generált személyes adatok felhasználásra kerüljenek. Az Adatkezelés jogalapja az Infotv. 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása. Az adatkezelés célja

 

- az Adatkezelő és az Ügyfél közötti szerződés megfelelő teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása,

- érdeklődések kezelése, visszajelzés, kapcsolatfelvétel,

- megrendelések, vásárlások kezelése, teljesítése, visszajelzése,

- Ügyfél újbóli vásárlásának egyszerűsítése (az Ügyfél honlapon történő Regisztrációja esetén),

- az Ügyfél erre vonatkozó tiltásának hiányában közvetlen üzletszerzés (közvetlen megkeresés módszerével végzett tájékoztató tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások, melyek célja termékek vagy szolgáltatások értékesítésével, nyújtásával közvetlenül kapcsolatos reklám vagy címzett reklámküldemény továbbítása az Ügyfél részére) (az Ügyfél honlapon történő Regisztrációja esetén),

- az Ügyfél erre vonatkozó tiltásának hiányában gazdasági reklámnak minősülő egyéb reklámanyagok, elektronikus hirdetések vagy egyéb címzett tartalom küldése az Ügyfél részére email-en (az Ügyfél honlapon történő Regisztrációja esetén),

- az Ügyfél erre vonatkozó külön engedélye esetén hírlevelek, ajánlatok küldése az Ügyfél részére,

- az Adatkezelő honalpján elérhető szolgáltatásokra vonatkozó felmérések küldése az Ügyfél részére (az Ügyfél honlapon történő Regisztrációja esetén).

 

5.2 Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok (4.1 pont) kezelésének célja a statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a Ügyfelek jogainak védelme.

 

5.3 Az Adatkezelő a megadott személyes adatokat az e pontokban írt céloktól eltérő célokra nem használhatja fel. Személyes adatok a jelen szabályzatban írtakon kívüli harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása - hacsak törvény ettől eltérően nem rendelkezik kötelező erővel – kizárólag hatósági határozat alapján, vagy a Ügyfél előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

5.4 Adatkezelő a neki megadott Személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy felel.

 

5.5 Bármely Ügyfél e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Ügyfelet terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

 

5.6. Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-84623/2015.

 

A tárhely-szolgáltató neve: Pixeloid Szolgáltató Kft.

Címe: 1104 Budapest, Szőlőhegy utca 7/1 IV/14.

Levelezési címe: 1104 Budapest, Szőlőhegy utca 7/1 IV/14.

Telefonszáma: +36-70-943-9436

 

VI. Az adatkezelés elvei

 

6.1 Személyes adatokat csak tisztességesen és törvényesen szabad megszerezni és feldolgozni.

 

6.2 Személyes adatokat csak meghatározott és törvényes célra szabad tárolni, és attól eltérő módon nem szabad felhasználni.

 

6.3 A Személyes adatoknak tárolásuk céljával arányban kell állniuk, és meg kell felelniük e célnak, azon nem terjeszkedhetnek túl.

 

6.4 Meg kell tenni a megfelelő biztonsági intézkedéseket az automatizált adatállományokban tárolt Személyes adatok védelme érdekében a véletlen vagy jogtalan megsemmisítés, vagy véletlen elvesztés, valamint a jogtalan hozzáférés, megváltoztatás vagy terjesztés megakadályozására.

 

VII. A Társaság által alkalmazott adatvédelmi elvek

7.1 A Társaság szolgáltatásainak igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges Személyes adatokat a Társaság az érintettek hozzájárulása alapján, és kizárólag célhoz kötötten használja fel.

 

7.2 A Társaság, mint Adatkezelő vállalja, hogy a birtokába jutott Személyes adatokat az Infotv. rendelkezéseinek és jelen Szabályzatban rögzített adatvédelmi elveknek megfelelően kezeli, és azokat a jelen Szabályzatban meghatározott Adatkezelőkön és Adatfeldolgozókon kívül harmadik félnek át nem adja.

A jelen pontban foglalt rendelkezés alól kivételt képez a Személyes adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, mely az érintett Ügyfél nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatot semmilyen formában nem tartalmazhatja, ez által nem minősül Adatkezelésnek, sem Adattovábbításnak.

 

7.3 A Társaság bizonyos esetekben – hivatalos bírósági, rendőrségi megkeresés, jogi eljárás szerzői-, vagyoni- illetve egyéb jogsértés vagy ezek alapos gyanúja miatt a Társaság érdekeinek sérelme, szolgáltatásai nyújtásának veszélyeztetése, stb. – harmadik személyek számára hozzáférhetővé teszi az érintett Ügyfél elérhető Személyes adatait.

 

7.4 A Társaság rendszere a Ügyfelek aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatóak össze az Ügyfelek által megadott egyéb adatokkal, sem más honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

 

Iratkozz fel!

Kövess minket!

Kövess minket a kedvenc közösségi oldalakon a legújabb termékhírekért, blogbejegyzésekért, videókért...

Fizetés és Kiszállítás

web-p